Comfortzorg is een organisatie die staat voor zorg en begeleiding die aansluit bij de mogelijkheden en de wensen van cliënten en omgeving! Eenvoudig als het kan en gespecialiseerd indien nodig. Benieuwd wat we allemaal doen binnen de organisatie?
Werken bij Comfortzorg: hun thuis, jouw werklek.
Wij hechten heel veel waarde aan een leuke en plezierige werkomgeving. Je komt te werken in kleine teams met korte lijntjes. We horen vaak dat mensen het leuk vinden dat je veel inbreng mag hebben en mee mag denken over de invulling van werkzaamheden. Ook hebben we verschillende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via onze Comfortzorg Academy. Daarnaast houden we regelmatig bedrijfs- en teamuitjes.
Misschien wel het belangrijkste criterium voor het leveren van goede zorg en hulpverlening is de professionaliteit van onze medewerkers. Medewerkers van Comfortzorg werken daarom volgens de richtlijnen die gelden voor de specifieke doelgroepen. Om de kennis hierover op pijl te houden is het van belang dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en beschikken over de meest actuele informatie. Om die reden ondersteunt Comfortzorg haar medewerkers in dit proces met een interne Comfortzorg Academyn - het platform voor kennis en expertise.
De zorgsector is een bijzondere branche. In de zorgsector zijn er meerdere mooie beroepen die je kunt uitvoeren. Het is dus goed om te weten wat je allemaal kunt gaan doen en verwachten.
Je stage is een belangrijke periode. Veel studenten vinden hun eerste baan vanuit een stage. Maar stage lopen is niet altijd even makkelijk en best wel eng. Dat begrijpen wij. Nieuwe dingen leren kost tijd. Gun je zelf de tijd om nieuwe vaardigheden eigen te maken. Je bent stagiair en mag fouten maken, je bent er immers om te leren.
Bij Comfortzorg loop je mee met ervaren collega's en wij zorgen voor een goede match tussen jou en je stagebegeleider van Comfortzorg.
Leuk om te weten
Comfortzorg biedt stages aan voor alle opleidingsniveau's. Bekijk ook Alles voor stagiares.
Welke stages bieden wij aan?
In het kort bieden wij de volgende stages aan:
Gedragswetenschapper (WO)
Ambulante beleider (HBO)
Ambulante begeleider (MBO)
Groepsbegeleider (MBO)
Verzorgende IG (MBO)
Verzorgende (Niv. 3)
Verpleegkundige (MBO)
Verpleegkundige (HBO)
Wijkverpleegkundige (HBO)
Wijkverpleegkundige (MBO)
Comfortzorger
Werken en leren betekent dat je een baan combineert met een opleiding of inwerktraject. Het grote voordeel is dat je praktijkervaring opdoet en tegelijkertijd jouw vakkennis vergroot. Je leert van echte vakmensen en doordat je direct aan de slag gaat, heb je een afwisselende baan.
Leuk om te weten
Comfortzorg is een erkend leerbedrijf van het SBB.
Welke leren-werken trajecten zijn er?
Ambulante begeleider (MBO)
Groepsbegeleider (MBO)
Verzorgende IG (MBO)
Verzorgende (Niv. 3)
Verpleegkundige (MBO)
Wijkverpleegkundige (MBO)
Comfortzorger
Vrijwilliger in de zorg: iets voor jou?
Voor vrijwilligerswerk is geen opleiding nodig.
Om wel de kaders van het werk aan te geven, werkt Comfortzorg met een vrijwilligersbeleid. Echter: trouw, inzet, een warm hart en interesse voor de ander zijn het allerbelangrijkst!
Welke vrijwilligers openingen zijn er?
Wij hebben drie hele leuke posities.
1. Vervoersvrijwilligers.
Wil jij iets voor een ander betekenen maar hoeft het niet zorg gerelateerd te zijn en ben je liever met de auto in de weer? Dan is dit misschien iets voor jou. Meer weten? Klik hier.
2. Vrijwilliger bij de dagbesteding
Wil jij meehelpen bij het verzorgen van uitjes en leuke activiteiten bij ons op de dagbesteding Club Caffemed?
3. Gezelschap maatje
Wil jij mensen gezelschap houden bij ons op de dagbesteding Club Caffemed? Dat kan.
Wat krijg je van ons
Wij zorgen voor een VOG en je krijgt een km-vergoeding. Ook zorgen wij natuurlijk dat je met respect wordt behandeld en waardering krijgt voor je inzet.
Aanmelden als vrijwilliger?
Mail je CV en motivatie naar Marga via werken@comfortzorg.nl en we komen er vaak dezelfde dag nog op terug!
Een wijkverpleegkundige verleent onder andere verpleegkundige hulp bij mensen thuis, geeft voorlichting, begeleidt mensen bij psychosociale problemen en stelt verpleegkundige diagnoses. De mensen die je bezoekt herstellen bijvoorbeeld van een operatie, zijn (langdurig) ziek of hebben door een handicap verpleegzorg nodig. Je stimuleert deze mensen om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen.
Hoe wordt je een wijkverpleegkundige?
Om wijkverpleegkundige te worden volg je de vierjarige hbo-opleiding Verpleegkunde. Ook zijn er wijkverpleegkundige opleidingen op het MBO. Hiermee kun je ook wijkverpleegkundige worden.
Hoeveel wijkverpleegkundigen werken er bij Comfortzorg?
Er werken ongeveer 4 wijkverpleegkundigen bij Comfortzorg.
Als verpleegkundige help je met handelingen die een patiënt zelf niet meer kan uitvoeren, bijvoorbeeld een injectie geven, wondverzorging, het aanbrengen van een katheter en medicijnen toedienen.
Hoe wordt je verpleegkundige?
Het beroep van Verpleegkundige kan zowel gedaan worden met een afgeronde MBO niveau-4 als met een HBO opleiding. Een Verpleegkundige met HBO opleiding heeft meer theoretische achtergrond dan een Verpleegkundige met MBO-Verpleegkunde. Een HBO verpleegkundige is actief op niveau-5.
Hoeveel verpleegkundigen werken er bij Comfortzorg?
Er werken ongeveer 25 verpleegkundigen bij Comfortzorg.
Werken als verzorgende is afwisselend en interessant. Je zorgt voor een prettige woon- en leefomgeving en helpt patiënten met persoonlijke zorg. Als verzorgende geef je basiszorg aan ouderen, mensen die revalideren, chronisch zieken of mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Je geeft bijvoorbeeld injecties, verzorgt wonden, helpt bij het huishouden of wast mensen. Ook kan het zijn dat je werkt met onze verpleegkundige bij pasgeboren baby’s.
Je luistert en praat veel tijdens je werk in de zorg: met de cliënten en patiënten, met hun familieleden, met jouw team en ook met de dokter en verpleegkundigen. Deze baan geeft je veel voldoening. Je bent onmisbaar en verricht belangrijk werk.
Hoe word je Verzorgende IG?
Om Verzorgende IG te worden moet je de mbo-opleiding Verzorgende IG Niveau 3 afgerond hebben. Daarnaast kun je ook doorgroeien (d.m.v. opleiding) van helpende naar Verzorgende IG. Voor helpende heb je een diploma verzorgende niveau 2 nodig.
Hoeveel verzorgenden werken er bij Comfortzorg?
Er werken ongeveer 35 verzorgenden bij Comfortzorg.
Uniek bij Comfortzorg de functie als Comfortzorger.
Als Comfortzorger ben jij verantwoordelijk voor het welzijn van onze cliënten. Dit omvat: samen een maaltijd bereiden, samen naar de supermarkt, of samen een blokje omlopen. Een keer een was draaien of samen een afwasje doen behoort ook tot jouw taken. Voor deze functie is geen opleiding nodig, maar het is wel een pré.
Deze functie hoort bij het Comfortzorg Thuis Compleet pakket
Met het Comfortzorg Thuis Compleet (CTC) pakket bieden we naast verzorging en verpleging alles wat onze client nodig heeft om gezond en gelukkig thuis te blijven wonen. De focus ligt op Positieve Gezondheid.
Hoeveel Comfortzorgers werken er bij Comfortzorg?
Dit is een relatief nieuwe functie binnen onze organisatie. Op het moment hebben wij 2 - 3 Comfortzorgers aan het werk. Wij hopen in de toekomst nog meer Comfortzorgers aan te nemen.
Bij Comfortzorg maken we een verschil tussen Jeugdigen (Jeugd & Gezin) en Volwassenen (Volwassenen & Senioren) en in het bijzonder specialistische jeugdhulp.
Jeugd & Gezin
Je neemt als ambulant begeleider het hele begeleidingsproces van het kind op je. Je praat met de jongere en zijn ouders en stelt een hulpvraag op, waarna je passende (specialistische) hulp inschakelt voor de jongere. Het is erg afwisselend werk, waarbij je altijd weer met andere problemen bezig bent.
Specialistische jeugdhulp
Comfortzorg biedt specialistische ambulante jeugdhulp aan jeugdigen en hun ouders die in een lastige (thuis)situatie zitten of een moeilijke periode doormaken. Bij deze hulp gaat het vaak om complexere problemen op meerdere levensgebieden. We helpen bijvoorbeeld jeugdigen die emotioneel of psychosociaal zijn vastgelopen. Maar ook kinderen en gezinnen waarbij de draagkracht en draaglast uit balans is en/of er sprake is van een (mogelijke) ontwikkelingsbedreiging of zelfs ontwikkelingsstoornis. Voor deze gezinnen is het belangrijk dat ze snel de juiste ondersteuning krijgen. Comfortzorg kan deze leveren met in de praktijk bewezen methodische aanpakken.
Volwassenen & Senioren
Met ambulante begeleiding worden cliënten ondersteund in het dagelijks leven. Dit gebeurt met zorg op maat zodat mensen de regie kunnen voeren over hun eigen leven, om zoveel mogelijk zelfstandig deel uit te kunnen maken van de samenleving.
Met welke opleiding word je begeleider ambulante zorg?
Begeleider ambulante zorg word je met minimaal een MBO-zorgopleiding op niveau 4. Een soortgelijke HBO-opleiding heeft de voorkeur; bijvoorbeeld de opleiding Social Work. Dit vanwege de soms complexe problematiek van onze cliënten. Relevante opleidingen zijn Medewerker Maatschappelijk Zorg (niveau 3), Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg (niveau 4), Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen (niveau 4) en Sociaal Pedagogische Hulpverlener (HBO).
Hoeveel ambulant begeleiders werken er bij Comfortzorg?
Er werken ongeveer 25 ambulant begeleiders bij Comfortzorg.
Als gedragswetenschapper observeer en onderzoek je het gedrag van cliënten met gedragsproblematieken. Dit doe je aan de hand van diagnostische onderzoeks- en observatie methoden. Individueel of samen met een team zet je als gedragswetenschapper een behandelplan op. Je bent in vele gevallen eindverantwoordelijk voor de behandeling van de cliënt. Ook heb je contact met eventuele familieleden die betrokken zijn bij de behandeling. Het betrekken van ouders/voogden in de behandeling is in dat geval vaak essentieel. Verder geef je advies aan andere hulpverleners met betrekking tot specifieke gedragsproblematieken bij cliënten.
Met welke opleiding word je gedragswetenschapper?
Je kunt gedragswetenschapper worden door de universitaire master Gedragswetenschappen of Pedagogische wetenschappen af te ronden. Het is een gebruikelijke route om te starten met de universitaire bachelor Psychologie of Pedagogische Wetenschappen. Gevolgd door een eventuele specialisatie binnen de pedagogische wetenschappen of psychologie volgen in de vorm van een master. De bachelor duurt drie jaar en de master één of twee jaar. In totaal neemt het dus vijf jaar in beslag om af te studeren.Een andere mogelijkheid is het volgen van een hbo bachelor Toegepaste Psychologie. Indien je door middel van deze opleiding aan de slag gaat als gedragswetenschapper zul je minder verantwoordelijkheden hebben dan een op universitair niveau opgeleide gedragswetenschapper.
Hoeveel gedragswetenschappers werken er bij Comfortzorg?
Er werken 2 gedragswetenschappers bij Comfortzorg.
Onze dagbesteding Club Caffemed is voor mensen met geheugenproblemen en dementie. Al ruim tien jaar zorgt Club Caffemed voor een fijne dagbesteding, waar men een leuke dag heeft passend bij ieders interesses en talenten, samen met gelijkgestemde.
Mensen met dementie hebben vaak behoefte aan (sociale) activiteiten die passen bij hun interesses en talenten in een veilige en vertrouwde omgeving.
Bij Club Caffemed hebben we verschillende groepsbegeleiders die onze groepen ondersteunen door de dag heen.
Het is heel belangrijk dat dit door een duidelijke dagstructuur ondersteund wordt. Structuur in een dag geeft duidelijkheid en rust. Iemand hoeft niet meer continu na te denken over wat komen gaat omdat het al vaststaat.
Hoe wordt je groepsbegeleider?
Wij zoeken vaak naar mensen met een Verzorgende IG achtergrond.
Hoeveel groepsbegeleiders werken er bij Comfortzorg?
Samen met alle mensen op kantoor zorgen we ervoor dat we onze uitvoerende krachten zo veel mogelijk kunnen ontzorgen waar dat mogelijk is. Samen zorgen we voor meer persoonlijke (loopbaan)ontwikkeling, een veilige en fijne werkomgeving, voor posities met meer zeggenschap binnen de organisatie en wij proberen te zorgen voor oplossingen om de bureaucratie zo laag mogelijk te houden. Met andere woorden: het kantoor biedt, verzorgt en ontzorgt onze uitvoerende mensen.
Welke functies zijn er op kantoor?
1. Receptie
2. Vakantie helpdesk
3. Planning
4. Financien
5. Kwaliteit & Beleid
6. Communicatie & IT
7. Personeelszaken
8. Secretariaat
Een wijkverpleegkundige verleent onder andere verpleegkundige hulp bij mensen thuis, geeft voorlichting, begeleidt mensen bij psychosociale problemen en stelt verpleegkundige diagnoses. De mensen die je bezoekt herstellen bijvoorbeeld van een operatie, zijn (langdurig) ziek of hebben door een handicap verpleegzorg nodig. Je stimuleert deze mensen om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen.
Stage wijkverpleegkundige HBO
De hbo-wijkverpleegkundige kan scherp analyseren en kennis en kunde aan het bed inzetten. Dit is belangrijk om te kunnen werken in zorgsituaties die onvoorspelbaar en complex zijn.
Wat is het verschil tussen een wijkverpleegkundige en verpleegkundige?We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen een wijkverpleegkundige en een verpleegkundige in de wijk. Een verpleegkundige in de wijk heeft een MBO zorg-opleiding genoten en een wijkverpleegkundige is HBO opgeleid en is eindverantwoordelijke voor de zorg die geïndiceerd en geleverd wordt.
Als verpleegkundige help je met handelingen die een patiënt zelf niet meer kan uitvoeren, bijvoorbeeld een injectie geven, wondverzorging, het aanbrengen van een katheter en medicijnen toedienen.
Tijdens voltijdse stages neem je actief deel aan de dagelijkse werkzaamheden van de instelling. Onregelmatige diensten horen bij het beroep van Verpleegkundige. Tijdens jouw stage kan het voorkomen dat je avonden en/of weekenden meedraait. Op die manier maak je zo veel mogelijk verschillende zorg- en leersituaties mee.
Stage Verpleegkundige MBO/HBO
De HBO-verpleegkundige heeft een zwaarder beroepsprofiel dan de MBO-verpleegkundige. Waar de MBO-verpleegkundige zelfstandig handelingen uitvoert en vooral werkt in situaties met geplande en voorspelbare zorg, werkt de HBO-verpleegkundige in zorgsituaties die onvoorspelbaar en complex zijn.
Wat is het verschil tussen Verzorgende IG en Verpleegkundige?
Op het eerste gezicht lijkt er weinig verschil te zitten tussen een verzorgende en een verpleegkundige. Katheteriseren, injecteren en verzorgen van wonden: ze kunnen en mogen het allemaal. Een duidelijk verschil is dat een verpleegkundige nog meer verpleegtechnische handelingen kan uitvoeren, zoals infuusprikken en hechtingen verwijderen.
Als verzorgende ondersteun ondersteun je de zorgvrager en zijn omgeving bij de activiteiten van het dagelijks leven (bijvoorbeeld huishoudelijke taken, boodschappen doen, helpen bij het wassen en aankleden, …). Naast deze praktische hulp, kan je ook goed luisteren naar de zieke, gehandicapte of oudere persoon en naar zijn of haar familie. Je (her)kent ziektes en kan hiermee rekening houden in je dagelijkse werk. Zo mogen hart- of diabetespatiënten bijvoorbeeld niet alles eten. Door jouw hulp kan de cliënt langer zelfstandig thuis blijven wonen.
Stage Verzorgenden IG
De student Verzorgende IG helpt mensen die voor korte of lange tijd niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Ook kan het uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden een onderdeel van het werk zijn.
Wat is het verschil tussen Verzorgende IG en Verpleegkundige?
Op het eerste gezicht lijkt er weinig verschil te zitten tussen een verzorgende en een verpleegkundige. Katheteriseren, injecteren en verzorgen van wonden: ze kunnen en mogen het allemaal. Een duidelijk verschil is dat een verpleegkundige nog meer verpleegtechnische handelingen kan uitvoeren, zoals infuusprikken en hechtingen verwijderen.
Bij Comfortzorg maken we een verschil tussen Jeugdigen (Jeugd & Gezin) en Volwassenen (Volwassenen & Senioren) en in het bijzonder specialistische jeugdhulp.
Jeugd & Gezin
Je neemt als ambulant begeleider het hele begeleidingsproces van het kind op je. Je praat met de jongere en zijn ouders en stelt een hulpvraag op, waarna je passende (evt. specialistische) hulp inschakelt voor de jongere. Het is erg afwisselend werk, waarbij je altijd weer met andere problemen bezig bent.
Specialistische jeugdhulp
Comfortzorg biedt specialistische ambulante jeugdhulp aan jeugdigen en hun ouders die in een lastige (thuis)situatie zitten of een moeilijke periode doormaken. Bij deze hulp gaat het vaak om complexere problemen op meerdere levensgebieden. We helpen bijvoorbeeld jeugdigen die emotioneel of psychosociaal zijn vastgelopen. Maar ook kinderen en gezinnen waarbij de draagkracht en draaglast uit balans is en/of er sprake is van een (mogelijke) ontwikkelingsbedreiging of zelfs ontwikkelingsstoornis. Voor deze gezinnen is het belangrijk dat ze snel de juiste ondersteuning krijgen. Comfortzorg kan deze leveren met in de praktijk bewezen methodische aanpakken.
Volwassenen & Senioren
Met ambulante begeleiding worden cliënten ondersteund in het dagelijks leven. Dit gebeurt met zorg op maat zodat mensen de regie kunnen voeren over hun eigen leven, om zoveel mogelijk zelfstandig deel uit te kunnen maken van de samenleving.
Stage Ambulant Begeleider
Afhankelijk van je achtergrond kun je een stage doen binnen een van deze drie gebieden.
Comfortzorg biedt diagnostiek en behandeling voor kinderen, jeugdigen en (jong-) volwassenen. Dit doen we dagelijks met een gedreven en enthousiast team. Binnen Comfortzorg wordt er een brede behandeling middels evidence-based methodes ingezet waarbij er nauwe afstemming is met de omgeving. Er wordt voor ieder kind apart een specifieke werkwijze ingezet en het kind staat centraal in behandeling, benadering en visie. Doel van Comfortzorg is het stimuleren van kinderen zodat zij zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen op alle gebieden en hier kun jij aan bijdragen!
Stage Gedragswetenschapper
De eerste periode van je stage doe je ervaring op met de doelgroep en het uitvoeren van behandeling middels de behandelmethodes. Vervolgens kijk je mee met de werkzaamheden van een ervaren gedragswetenschapper (opstellen en evalueren van behandelplan, voeren van oudergesprekken, managen van een begeleidersteam). Uiteindelijk krijg je de mogelijkheid zo veel mogelijk zelfstandig (onder supervisie) te werken.
Al ruim tien jaar zorgt Club Caffemed voor een fijne dagbesteding voor mensen met geheugenproblemen en dementie, waar men een leuke dag heeft passend bij ieders interesses en talenten, samen met gelijkgestemde. Onze begeleiders zijn speciaal geschoold om een leven met dementie zo comfortabel en zinvol mogelijk te maken en jij kunt ze helpen.
Stage Groepsbegeleider
Tijdens je stage mag je alles wat je geleerd hebt tijdens je opleiding in de praktijk brengen bij onze dagbesteding voor mensen met geheugenproblemen en dementie.