Direct aanmelden

Alles voor Volwassenen & Senioren

Goede zorg en begeleiding

Als u van zorg afhankelijk wordt, maken wij het mogelijk om langer thuis te blijven wonen of zelfs weer thuis te komen wonen na een verblijf in het ziekenhuis, een revalidatiecentrum of een verpleeghuis. Wij gaan uit van maatwerk, iedere vraag is uniek dus ook onze zorg. 

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME of revalidatie

Als u net uit het ziekenhuis komt of vanuit een revalidatie heeft u energie nodig voor uw herstel.
Vaak is er thuis meer mogelijk dan gedacht.
Wij bieden u de benodigde verzorging en verpleging zodat u thuis optimaal kunt herstellen. Wij bieden bijvoorbeeld wondverzorging, het toedienen van injecties, toediening van medicijnen en stomazorg. Bij verzorging gaat het bijvoorbeeld om hulp bij het aan- en uitkleden, het wassen en douchen en de verzorging van de huid. Dit wordt vaak hulp bij ‘algemene dagelijkse levensverrichtingen’ genoemd.

In geval van verpleging en verzorging stelt onze wijkverpleegkundige de indicatie zelf, zodat wij ook direct kunnen starten. De transferverpleegkundige van het ziekenhuis zorgt voor een soepele overdracht naar onze wijkverpleegkundige. Wij verzorgen daarna de volledige coördinatie van de zorg in nauw overleg met u en uw omgeving.

VERZORGING BIJ CHRONISCHE ZIEKTE

Hulp en ondersteuning bij chronische ziekte.
In Nederland hebben ongeveer 8.5 miljoen mensen één of meer chronische ziektes.
Comfortzorg kan u helpen bij het aanleren van een andere levensstijl, bij de dagelijkse verzorging, het huishouden, en specialistische hulpvragen die gepaard kunnen gaan met uw ziekte.

Wij luisteren naar uw verhaal en zorgen voor een gepast plan. Wij hebben geen wachttijden en kunnen u vrijwel direct ondersteuning bieden.

GESPECIALISEERDE VERPLEGING

Vaak is er thuis meer mogelijk dan gedacht.
Onze verpleegkundigen zijn door hun kennis en vaardigheden bekwaam om zogenoemde ‘risicovolle handelingen’ uit te voeren. Onze wijkverpleegkundigen weten wat mogelijkheden zijn in een thuissituatie waar meer zorg nodig is. Er wordt gewerkt met protocollen van het ziekenhuis die zo nodig worden aangepast aan de thuissituatie. Voor hoogspecialistische verpleging werken wij nauw samen met anderen, zoals met een speciale wondverpleegkundige of een medisch technisch team.

Onze wijkverpleegkundige stelt de indicatie zelf, daarmee kunnen we direct kunnen starten. Wij verzorgen de volledige coördinatie van de zorg in nauw overleg met u en uw omgeving.

ZORG IN DE LAATSTE LEVENSFASE

De laatste levensfase is een kostbare tijd.
Wij creëren rust en ruimte, zodat thuis waardig afscheid kan worden genomen.
Onze professionals werken nauw samen met alle betrokkenen thuis zodat de zorg goed met elkaar wordt afgestemd. Even een extra afwasje of  ’s nachts blijven slapen zodat de familie even kan uitrusten, het hoort er gewoon bij.

Comfortzorg werkt met vaste en kleine teams en staat daarmee borg voor optimaal en persoonlijk contact. U heeft hierdoor steeds met dezelfde medewerkers te maken die zich verantwoordelijk voelen voor zorg en welzijn. Het team stemt de benodigde zorg volledig af op de wensen en behoeften van u en uw naasten, maar u houdt de regie. Indien nodig overleggen we met specialisten en kunnen we een medisch technisch team inzetten.

Wij luisteren naar uw verhaal en zorgen voor een gepast plan in de laatste levensfase. Ook na het overlijden kunnen wij u of uw familie ondersteunen bij alle zaken die om de hoek komen kijken.
Comfortzorg is aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg Friesland.

HULP BIJ GEHEUGENPROBLEMATIEK

Wanneer moet u zich zorgen maken en laten uitzoeken of er iets echt mis is met het geheugen?

In ons hoofd kunnen wij heel veel dingen onthouden, vooral belangrijke zaken. Als we iets willen weten gebruiken we ons geheugen, vragen het een ander of we zoeken het op. Bij geheugenproblemen kunnen we vaak informatie niet meer terugvinden en/of niet meer opslaan.

Geheugenproblemen kunnen komen door ADHD, dementie, dissociatie ID stoornis, angststoornissen, Korsakov, aangeboren hesenletsel, niet aangeboren hersenletsel en/of door overspannenheid. Comfortzorg is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met dementie en geheugenproblemen . Wij hebben hiervoor meerdere diensten in de aanbieding zoals spec. begeleiding thuis, verzorging, een leuke dagbesteding in de vorm van Club Caffemed.

Neem gerust contact met ons op aangaande uw zorgen. Comfortzorg kijkt niet alleen naar wat er aan de hand is, maar we kunnen u, indien daar reden voor is, ook verder ondersteunen. Wij denken daarbij ook aan de partners of de mantelzorgers die soms vol vragen zitten of behoefte hebben aan een gesprek.
Naast persoonlijke begeleiding bieden we ook speciaal ontwikkelende groepsdiensten: De CultuurSalon en Club Caffemed.

GESPECIALISEERDE DEMENTIEZORG

Comfortzorg is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met dementie op jonge leeftijd, zowel in de dagbesteding als thuis.

Dementie is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen die ontstaan door beschadigingen aan de hersenen. Deze beschadigingen hebben verschillende oorzaken, maar hebben meestal een of meerdere symptomen gemeen. Onze medewerkers zijn hierop speciaal geschoold. Met casemanagers dementie in Friesland vindt regelmatig overleg plaats over de mogelijkheden van onze zorg.

Neem gerust contact met ons op aangaande uw zorgen. Wij luisteren naar uw verhaal en zorgen voor een gepast plan met de casemanager dementie.
Naast gespecialiseerde begeleiding bieden we ook speciaal ontwikkelende groepsdiensten: De CultuurSalon en Club Caffemed.
Met onze dagbesteding Club Caffemed willen we graag aansluiten bij de mogelijkheden en interessen die iemand heeft. Het zijn sociale ontmoetingspunten met aandacht voor elkaar en de hobby's die iemand heeft.
De CultuurSalon is een extra aanbod in de gemeente Heerenveen voor mensen met geheugenverlies. Hier gaan we op vrijdagmiddagen steeds genieten van een cultureel onderwerp.

DE CULTUURSALON

Wilt u andere mensen geheugenproblemen ontmoeten?

De CultuurSalon is een nieuw en uniek initiatief op het gebied van kunst- en cultuureducatie voor mensen met beginnende geheugenproblemen in de gemeente Heerenveen. De CultuurSalon is ontstaan vanuit de ervaring dat het belangrijk is voor mensen met geheugenproblemen om samen te kunnen komen in een inspirerende omgeving.
Het programma draait om inspiratie in een ongedwongen sfeer met interactieve gesprekken. Elke vrijdagmiddag verwelkomt deze groeiende groep een gastspreker over muziek, architectuur, literatuur en kunst. Men hoeft niet alleen te luisteren, maar kan ook instrumenten uitproberen of de discussie met elkaar aangaan.

Namens Comfortzorg heet Maud Bakker, gastvrouw en begeleider van Club Caffemed, iedereen van harte welkom. De CultuurSalon is een initiatief van Comfortzorg en kunstencentrum Ateliers Majeur.

Aanmelden als deelnemer kan door hier te klikken of door het sturen van een e-mail naar info@comfortzorg.nl

PRAKTISCHE ONDERSTEUNING

Heeft u huishoudelijk hulp nodig?
Wij bieden huishoudelijke hulp, denk bijvoorbeeld aan stofzuigen of het strijkgoed wegwerken, badkamer uitsoppen of ramen lappen. Wij werken met een samenwerkingspartner die bekwame huishoudelijke medewerkers in dienst heeft die op de door u gewenste tijdstippen bij deze huishoudelijke taken kunnen ondersteunen. Deze huishoudelijke hulp kunt u ook geïndiceerd krijgen vanuit de WMO als u niet  in staat bent om uw huishoudelijke taken volledig zelf uit te voeren. De gemeente stelt dan de indicatie en u betaalt alleen een eigen bijdrage.

Wij werken daarnaast ook samen met een breed scala aan andere dienstverleners in de thuissituatie.
Zeker in een situatie waarin u zo lang mogelijk thuis wilt blijven wonen en extra hulp nodig heeft maken wij graag een Comfortzorg Compleet Thuispakket. Hiermee kunnen we u bv ook ondersteunen in de grote schoonmaak, bij een verhuizing en verschillende klusdiensten. Daarnaast bieden we ook boodschappen en maaltijden aan huis zowel koelvers als diepvries. En kunnen wij een kapper aan huis verzorgen. Tot slot bieden we ook hulp bij geldzaken en administratie. Wij ontwikkelen een dienstenpakket in meerdere regio's in Friesland, vraag ons naar de mogelijkheden.

Goede zorg en begeleiding

Als u van zorg afhankelijk wordt, maken wij het mogelijk om langer thuis te blijven wonen of zelfs weer thuis te komen wonen na een verblijf in het ziekenhuis, een revalidatiecentrum of een verpleeghuis. Wij gaan uit van maatwerk, iedere vraag is uniek dus ook onze zorg. 

vakmensen

Bij Comfortzorg werken enthousiaste, gemotiveerde medewerkers die goed opgeleid zijn voor algemene en specialistische hulp. Onze regiomanager of wijkverpleegkundige besteedt veel aandacht aan het selecteren van de juiste medewerker. U krijgt een vaste eigen hulpverlener of een klein team van hulpverleners. Wij hebben geen wachttijden en bieden kleinschalige inzet om uw ervaring met ons zo prettig en persoonlijk mogelijk te maken. Benieuwd naar alle medewerkers? Klik hier.

Hebben wij/heb ik een indicatie nodig?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Financieringsvormen

Wij kunnen u informatie geven over financieringsmogelijkheden voor de door u gewenste zorg en/of begeleiding. Of klik hier voor meer informatie.

Goede zorg en begeleiding

Als u van zorg afhankelijk wordt, maken wij het mogelijk om langer thuis te blijven wonen of zelfs weer thuis te komen wonen na een verblijf in het ziekenhuis, een revalidatiecentrum of een verpleeghuis. Wij gaan uit van maatwerk, iedere vraag is uniek dus ook onze zorg. 

Aanmelden via de website

U kunt zich hier aanmelden. Onze medewerkers nemen dan binnen 48 uur, en vaak eerder contact met u op.

Aanmelden via de telefoon

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Via een verwijzer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo di am libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros

met een indicatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.