Comfortzorg Jeugd & Gezin biedt begeleiding en/of behandeling voor jeugdigen en gezinnen. Wij helpen u om regie te hebben of te krijgen over uw leven of dat van uw gezin. Vertel ons hoe u wilt dat uw leven eruit ziet. En samen pakken we het aan.
Bent u een verwijzer? Klik hier.
We helpen u en uw gezin graag op weg als u hulp nodig hebt bij onderstaande omstandigheden:
Zit uw kind niet goed in zijn vel?
Heeft uw kind steeds ruzie? Of heeft uw kind het gevoel de wereld niet te begrijpen of andersom? Wij hebben specialistische kennis in huis om uw kind te ondersteunen.
Comfortzorg biedt gespecialiseerde begeleiding aan kinderen die door omstandigheden of door een beperking ondersteuning nodig hebben. Tijdelijk of structureel. Hierbij kunt u denken aan kinderen met: autisme, PDD-NOS, Asperger, (licht) verstandelijke beperking, ADHD, ADD, borderline problematiek, bipolaire stoornis, depressieve klachten of angstklachten. Samen met u, uw kind, familieleden, vrienden en/of buren zoeken we naar oplossingen om de oorzaken van de problemen te verminderen of weg te nemen en hier mee om te gaan. Ons doel: u en uw kind ervaren grip op de problemen en kunnen zó verder groeien.
Bekijk de folder 'hechtingsproblematiek'
Ervaart u enorme druk of is uw gezin in een negatieve spiraal terecht gekomen?
Comfortzorg helpt uw opvoedingsvaardigheden uit te breiden en meer inzicht te krijgen in het gedrag en de problematiek van uw kind, zodat u hier beter op in kunt spelen. Ook helpen wij bij het invoeren van specifieke methodieken en hulpmiddelen zoals het aanbrengen van structuur en/of een dagprogramma.
Comfortzorg gaat samen met u op zoek naar mogelijkheden om de opvoedsituatie te optimaliseren. We betrekken daarbij graag familieleden, vrienden en/of buren. Ons doel: u heeft grip op de opvoeding van uw kind.
Wilt u laten zien dat u in staat bent om voor uw kind(eren) te zorgen?
Beoordeling van ouderschap wordt ingezet als kind(eren) uit huis zijn geplaatst, of dreigen uit huis te worden geplaatst. De beoordeling gaat over het contact tussen ouders en kinderen. Daarbij is de veiligheid van de kinderen belangrijk. In ons programma kunnen gezinnen en aanstaande ouders aan problemen werken en een nieuwe start maken. Comfortzorg geeft, samen met een gedragswetenschapper, antwoord op de onderzoeksvragen van de jeugdzorgwerker.
Afhankelijk van de onderzoeksvragen duurt een traject gemiddeld 8 tot 10 gesprekken en/of bezoeken. Wij hebben geen wachttijden en kunnen u helpen bij de ouderschapsbeoordeling. Wij luisteren naar uw verhaal en zorgen voor een gepast behandelplan. Ons doel: uw antwoord op de vraag 'ben ik goed genoeg ouder?' en/of 'hoe wordt ik goed genoeg ouder?'.
Heeft u een omgangsregeling met uw kind(eren) waarbij begeleiding nodig is?
Bij een scheiding tussen ouders of bij een uithuisplaatsing (soms in combinatie met een ondertoezichtstelling) is het soms moeilijk om goede afspraken te maken over een omgangsregeling met de kinderen. Contact met ouders is voor kinderen heel belangrijk.
Omgangsbegeleiding helpt om te komen tot bezoekmomenten die goed zijn voor de kinderen. Het belang en de veiligheid van het kind staan hierbij voorop. Vaak is er in dit geval een gezinsvoogd bij uw gezin betrokken die ons een opdracht geeft om een omgangsregeling te starten. Deze start de gezinsvoogd namens de rechter. Daarmee bent u verplicht tot deelname. Ons doel: ouders en kinderen hebben (zoveel als mogelijk) onbegeleide, plezierige momenten met elkaar.
Is de kraamzorg voorbij maar u bent nog niet op de been? Heeft u extra ondersteuning nodig bij de verzorging van uw baby?
Wanneer u medische gezien nog niet voldoende bent hersteld, helpen onze zorgmedewerkers bij de praktische verzorging van uw baby en houden we zicht op uw herstel. Daarnaast kunnen wij ook helpen grip te krijgen op de nieuwe situatie, ontstaan door de komst van uw baby. Ons doel: u bent hersteld en toegerust voor de verzorging van uw baby.
Bekijk de folder 'Zorg na de Kraam'
Heeft uw kind thuiszorg nodig?
Het komt voor dat uw kind zorg nodig heeft die u zelf niet kunt bieden. Denk daarbij aan (meer specialistische) wondverzorging, het toedienen van injecties en stomazorg. Ook kan voorkomen dat de zorg zo uitgebreid is dat u ondersteuning kunt gebruiken. Denk daarbij aan hulp bij aan- en uitkleden, wassen en douchen en huidverzorging. Vaak is er thuis meer mogelijk dan gedacht wanneer we samenwerken binnen uw gezin. Ons doel: uw kind ontvangt thuis alle verzorging en verpleging die nodig is.